פוליסת חיסכון היא מוצר של חברות הביטוח, אשר מיועד לחיסכון לטווח בינוני. היא למעשה מוצר שנוצר על-מנת להחליף את תוכניות החיסכון של הבנקים אשר הניבו לאורך השנים האחרונות תשואה שנתית כמעט אפסית. בניגוד למוצר חיסכון פנסיוני כמו ביטוח מנהלים, פוליסת חיסכון איננה נחשבת חיסכון פנסיוני. למרות המילה "פוליסה", זהו כלי לחיסכון והשקעה בלבד ללא רכיב של ביטוח. פוליסת חיסכון מהווה אלטרנטיבה אטרקטיבית לניהול כספים פנויים וחוסכת בעלויות היקפיות כמו עמלות קנייה ומכירה, דמי משמורת ועוד.
ללא הגבלה. חברות ביטוח יכולות לקבוע מינימום 5,000 ש"ח
לפתיחת פוליסת חיסכון, אך בכל מקרה אין תקרה להפקדות.
דמי ניהול המקסימליים של פוליסת חיסכון הינם 2%. עם זאת, דמי הניהול הממוצעים בענף עומדים על 0.9%.
ניתן למשוך את הסכום שצברתם בפוליסת חיסכון בכל עת, ללא נקודות יציאה מוגדרות או קנסות. בנוסף, ישנה אפשרות למשוך סכום חודשי קבוע מהכספים שנמצאים בפוליסת החיסכון, באופן שעשוי להזכיר קצבה.
החוק אינו קובע סכומי מינימום או מקסימום לפתיחת פוליסת חיסכון או להפקדה אליה. חברות הביטוח יכולות לקבוע סכום מינימום לפתיחת פוליסה פיננסית, למשל 50,000 ש"ח ומעלה. תוכלו להפקיד סכומי כסף משתנים במועדים לא קבועים, ומינימום ההפקדה נמוך. בפוליסת חיסכון אין צורך להתחייב על מספר תשלומים או על סכומם. תוכלו להפקיד סכומי כסף קבועים בכל חודש, לבצע הפקדה חד פעמית או להפקיד מפעם לפעם כאשר צברתם סכום שתרצו לחסוך.
תשלום המס נדחה למועד המשיכה של הכסף.
כל חברת ביטוח מציעה מספר מסלולי השקעה בעלי סיכון שונה, וניתן לנייד בין המסלולים מבלי לשלם על כך מס.
ניתן למשוך את הסכום שצברתם בפוליסת חיסכון בכל עת, ללא נקודות יציאה מוגדרות או קנסות. בנוסף, ישנה אפשרות למשוך סכום חודשי קבוע מהכספים שנמצאים בפוליסת החיסכון, באופן שעשוי להזכיר קצבה.
חברות הביטוח בישראל עוסקות לא רק בביטוח, אלא גם בהשקעות.
חברות הביטוח מנהלות את קרנות הפנסיה הגדולות בארץ וקרנות השתלמות. עובדים בהן מנהלי השקעות ותיקים ומנוסים.
דוגמאות לנכסים לא סחירים בהן משקיעות פוליסות החיסכון כוללות תשתיות, קרנות השקעה פרטיות, נדל"ן מניב ועוד. כך מקבלים גיוון בהשקעה ופיזור של הסיכון שהם יחודיים לפוליסה פיננסית ואינם נהוגים בסוגי השקעות אחרים כמו קופות גמל או קרנות השתלמות. נכסים בלתי סחירים פחות רגישים לתנודות בשוק ההון ויעזרו לשמור על יציבות התיק גם בתקופות בהן שוק ההון חווה נפילות.
במקום למשוך את הכסף ולשלם עליו מס רווח הון, ניתן להמשיך להשקיע אותו ולקבל הלוואה בסך עד 80% מהחיסכון. חברות הביטוח רשאיות להגביל את סכום המקסימום של הלוואה, כל אחת תקבע סכום מקסימום המתאים לחישוביה ולהגנה על שאר הלקוחות. היתרון בהלוואה הוא שאתם מקבלים את הסכום הנדרש לכם ובמקביל ממשיכים לחסוך לעתיד. יתרון זה חשוב בעיקר בתקופות בהן שוק ההון במשבר והחיסכון צובר הפסדים ומצד שני אתם נזקקים מיידית לכסף. במצב זה הלוואה היא פתרון מצויין המאפשר להמשיך לחסוך ולתת לחיסכון להתאושש ולצבור שוב תשואות, במקום למשוך את החיסכון ולספוג את ההפסד.
תשואות פוליסות החיסכון מתעדכנות רק פעם בחודש
עקב החשיפה להשקעות אלטרנטיביות והקושי הרב לתמחר אותן בצורה שוטפת.
העברת כספי פוליסת החיסכון מחברת ביטוח אחת
לאחרת בעלת אירוע מס. אם פוליסת החיסכון הניבה רווחים, תשלמו עליהם מס רווח הון.